- 3,6K
- 12
- 1
Is het mogelijk om met 2 gescheiden F@H systemen (dus ook 2 SysAP's) in hetzelfde LAN te werken?
Is het mogelijk om met 2 gescheiden F@H systemen (dus ook 2 SysAP's) in hetzelfde LAN te werken?
Is het mogelijk om met 2 gescheiden F@H systemen (dus ook 2 SysAP's) in hetzelfde LAN te werken?
Beste FreeatHomeUser82, bedankt voor je reactie. Op basis daarvan een 2e SysAP en ene busvoeding gekocht en idd het werkt zoals voorspeld :-). Ik krijg bij het opstarten van de app netjes de keuze welke installatie gebruikt moet worden. Ik kan me voorstellen dat alles wat bekabeld aangesloten is helemaal gescheiden blijft, maar hoe zit het met bestaande draadloze componenten van de originele installatie? Kunnen die gelijktijdig in beide installaties opgenomen worden?
Elke SysAP heeft een eigen unieke wireless key zodra een wireless apparaat zich aanmeldt bij SysAP krijg dit apparaat dit wireless key toegewezen en wordt zo gekoppeld aan het SysAP. Een wireless apparaat kan niet bij twee SysAP's worden aangemeld. Als er dus meerdere rijtjeswoningen zijn uitgerust heeft elke woning zijn eigen unieke wireless key zodat bewoner A nooit de installatie van woning B zou kunnen bedienen.
Ook is het belangrijk om deze wireless key als back-up extern op pc/laptop te slaan mocht het SysAP defect gaan dan kan deze wireless key worden ingeladen in het nieuwe SysAP waardoor de wireless apparaten (met die zelfde wireless key) weer connectie maken met het nieuwe SysAP.
Vragen mag altijd :-)
Ik heb een gebouw met 2 functies, een woning en een bedrijfspand. De woning staat al een tijdje op F@H, het bedrijfsdeel staat nu nog op eNet, maar gezien mijn positieve ervaringen met F&H (lees gedoe met eNet) heb ik besloten om het bedrijfsdeel ook om te zetten naar F@H.
Het is in dit geval belangrijk dat beide systemen gescheiden zijn, maar er zijn een paar functies waarvoor het wel handig zou zijn als ze in beide systemen gebruikt kunnen worden zonder b.v. in de app te hoeven schakelen. Bijvoorbeeld het openen van een gemeenschappelijk toegangshek.
Natuurlijk kan ik daar wel omheen werken door een aktor uit het nieuwe systeem parallel over de bestaande te zetten, maar als dat niet nodig zou zijn ....;-)
Trouwens, ik kan het mis hebben maar wat ik in F@H erg mis is een kleine draadloze aktor met een potentiaalvrij schakelcontact. Moet daarvoor nu een Dinrailcomponent gaan gebruiken met als gevolg extra kabelaanleg en als ik het zo snel zie hebben de uitgangen ook nog per 2 dezelfde "common".
Ik heb me er nog niet echt in verdiept, maar kan daarvoor zo in de Flex serie ook niets vinden.
Ok begrijpelijk verhaal,
Er zijn ook losse binaire ingangen:
(let op bij de 4-v binaire ingang din rail versie 6241/4.0 dat deze ook bij 230V inkoppelen een nuldraad nodig heeft of bij een laagspanningssignaal de - min draad ook nodig is)
(Schakelaktor 4-v din-rail 6251/0.4 heeft elke uitgang een eigen ingang)
Verder heeft de sensor/aktor WL versie wel een mogelijkheid om signaal in te koppelen en deze is eigenlijk bedoeld voor een externe pulsdrukker maar volgens mij is hier ook een binaire ingang mee te creëren en dan dingen te configureren via Actie-menu maar dat zou je dan even moeten testen. Deze binaire ingang moet dan wel eerst op de plattegrond geplaatst worden voordat deze geselecteerd kan worden in het Actie-menu.
Zie verder:
Bij de flex-serie zit dit contact volgens mij op contact "C1"
O.K., bedankt. Mijn probleem zit hem in dit geval niet aan de sensor-, maar aan de aktor kant. Ik heb ik voor een aantal deursturingen een spanningsloos maakcontact (puls) nodig. Het zou gewoon erg handig zijn als ik die aktoren bij de deuren kon plaatsen (230V is daar al aanwezig) en draadloos aan kon sturen zodat er geen extra bekabeling gelegd hoeft te worden. Maar die draadloze aktoren zijn dus blijkbaar momenteel in F@H (nog) niet beschikbaar. Omdat ik ook wat binaire ingangen nodig heb denk dat ik dan maar voor een 8-voudige sensor/schakelaktor 6251/8.8 ga. Het is tenslotte vakantie, dus is er ook wel tijd om wat draadjes te trekken :-).
Toch maar kabeltjes getrokken vanaf een 8-v sensor-schakelaktor :-) Zonder een nieuw topic te openen omdat we in deze al gesproken hebben over het delen van componenten in 2 gescheiden systemen (wel in hetzelfde LAN) Toch nog even de volgende opmerking: Het ziet er naar uit dat zowel de Sonos installatie als de HUE bridge gelijktijdig gekoppeld kunnen worden aan beide systemen :-). Ik loop nu wel weer tegen iets nieuws aan waarover ik niks kan vinden. (uitgang uitgeschakeld en vergrendeld) maar daarvoor open ik zo een nieuw topic
Commentaar geven op de vraag